Klik klik

Rabu, Disember 02, 2009

Slip disc

Beginilah rupa alat yang digunakan untuk merawat tulang belakang kakcik...
saat menaip ni, kakcik 'lari' sekejap dari Hospital Pakar Al Islam (dulunya Kampung Baru Medical Centre). Hehehe... dengan kebenaran Doktor la... Nak ambil pakaian, nak suruh suami atau anak yang bawakan, nanti entah 'kain buruk' mana yang mereka ambil.

Hari Isnin.. balik dari kerja, suami ajak terus ke HPAI.. sakit kakiku bagai tak tertanggung lagi. Doktor pakar yang melihat keadaanku, mengagak yang aku kena 'slip disc'. Dia kata kena buat MRI Scan. Aku bagitahu kat Dr. S yang aku dah pernah buat MRI Scan. Dr. S meminta aku bawa filem itu kepadanya. Dipendekkan kisah, memang sah aku mengalami slip disc. Aku terpaksa menjalani rawatan fisioterapi. Jadinya, andai blog ini sunyi... faham2lah bahawa aku sedang berada di Hospital. Malas nak bawa lappy ni ke wad... Lagipun, lappy ini Along yang punya...

18 ulasan:

  1. kakak ipar sy ada keje kat spital tu.. hrp akak akan bertambah baik

    BalasPadam
  2. harap bertambah baik dan sihat selepas nie


    no more kerja berat berat lepas ni , tau !

    BalasPadam
  3. salam kakcikseroja

    doa mama mengiringi anda sentiasa..

    BalasPadam
  4. kakcik,
    janganlah sedih sebab tak dapat jumpa fa sebab nanti fa akan datang lagi sebab anaknya pun belajar kat sini... Nanti kita buat gatherings..
    (Hari isnin tu pun dia terkejar-kejar nak balik dah...).
    Kakcik lepas ni kena banyak berehat..mudah-mudahan kakcik dapat MC lama sikit dan boleh rehat betul-betul.

    BalasPadam
  5. i will miss u..:)
    moga cepat sembuh..

    BalasPadam
  6. kakcik..

    lps ni hrp2 kesihatan kakcik bertambah baik..jgn wat keje berat2..bykkan rehat..tau la kakcik ni x sihat pn kdg2 msh paksa diri jgk wat keje rumah..ada masa nya kita perlu sayangi diri kita sendiri..

    BalasPadam
  7. semoga kak cik cepat sihat....

    BalasPadam
  8. Oo..ingatkan sekadar sakit kaki biasa..ni kira kes berat nih..
    nak kenak kurangkan pergerakan elastik nih..
    Banyakkan bersabar kakcik dan patuhi arahan dan nasihat Dr. SO Jgn dok pandai2 pi langgaq pantang pulak..sbb yg nak menanggung tu bukan orang lain..ok kakcik!
    Moga kakcik cepat pulih.

    BalasPadam
  9. Salam Kak CIKKKK...
    sian, moga segera sembuh dan diberi kesejahteraan.. aminnnnn..

    Lepas ni boleh juga bercerita pengalaman di wad.. berkongsi cerita pun best Kak Cik..

    BalasPadam
  10. kakciiik......kakciiiikk....
    KAK CIIIIKKKK.....( sambil mengontrol bibir menahan sendu sedan)...
    semalam I dah melalak kat spital JB, arini melalak lagi kat tingkap Ibu, n bila jengah kakcik plak, terus rebah kat atas katil kulit itam nuu (baru nak ok bibir dah terpaksa muncungkan balik menghala keatas tu..)
    cepat sembuh kakcik n bersabar semasa dlm rawatan ya...byk2kan berdoa...

    BalasPadam
  11. salam kak...
    moga sihat cam biasa semula ye..

    BalasPadam
  12. Salam Kakcik. Isteri saya kata jika terkena slip disc, amalkan senaman kucing. Perhatikan cara bagaimana kucing bersenam, terutama ketika haiwan itu bangun tidur. Wallahualam.

    BalasPadam
  13. salam kak cik, please take care of yourself, semoga lepas rawatan kakcik boleh sembuh sepenuhnya. Mcm diaorang ckp kt atas, no more hardworking. Anak2 pn dah besar, dah boleh berdikari dah

    semoga cepat sembuh

    BalasPadam
  14. salam kakcik
    sakit kakcik ni mcm kwn ida juga...ida tguk dia pun mcm tk larat je nk tanggung sakit tu..
    ida hnya mampu doakan kakcik akan segera sembuh dan mewarnai semula dunia blog ni...

    BalasPadam
  15. Salam Kak Cik..

    Didoakan semoga Kak Cik cepat sembuh.. suka baca n3 dalam blog Kak Cik... :-)

    BalasPadam
  16. kakcik! banyaknya entri kakcik yang fa tertinggal....slip disc kena hati2 bila buat kerja ye. Jangan angkat2 berat. Nanti kita jumpa2. Fa belanja makan, kakcik bayar, pakai duit AKAK !!! hahahaha

    BalasPadam
  17. Salam semua.. kakcik 'lari' lagi dari hospital ni... :)

    fisio tu sebelah petang.. nnt krg bila msuk ada la ubat menunggu atas meja tepi tu...

    terimakasih atas doakan kalian semua. Selepas dua hari menjalani fisio tu, rasanya adalah lega sedikit w/pun masih berjalan dengan cara 'mengheret' kaki kanan...

    BalasPadam

Catatlah apa saja..saya sedia membaca...