Klik klik

Rabu, Julai 08, 2009

peritnya bila ditipu

sebaik mana pun seseorang
selembut mana pun tutur kata
tapi bila mula menipu
bagiku sukar sekali untuk melupakan
memang aku boleh memaafkan
namun luka di hati
tetap berparut sampai bila-bila

3 ulasan:

 1. Salam Kak Cik,
  Bersabarlah banyak2, orang yg hidup dgn menipu orang lain tidak kemana dan orang yg teraniaya juga tidak pernah dilupakan oleh Allah selagi kita juga tidak pernah melupakannya..saya sendiri pernah ditipu orang habis lebur duit saya 50 ribu begitu saja tapi apabila kita redha dgn ujianNYA pasti Allah akan menggantikannya dengan lebih baik..insyaAllah..Allah Maha Kaya dia akan sentiasa memberikan ujian kepada kita agar kita sering kembali sujud dan berdoa padaNYA..

  BalasPadam
 2. salam kakciks.. harap bersabar, org yg menipu ni mmg hidup tak aman.. jgn fikirkan ttgnya lebih baik berserah pada Allah.. Insyallah Allah akan melimpahkan rezeki.

  BalasPadam
 3. Terimakasih zai..
  terimakasih maiyah..

  Penipuan ini bukan sekadar menipu wang ringgit atau harta benda saja.. Sakit juga bila terjadinya penipuan dalam menjalin persahabatan. Bukan bermakna setiap gerak geri kena dilaporkan pada yang bernama 'sahabat'.. Tapi, kalau sesuatu yang sepatutnya dikongsi bersama, disembunyi2kan pula.. bila kita dapat tahu, memang terasa peritnya! Serasa diri kita tiada nilainya langsung....

  BalasPadam

Catatlah apa saja..saya sedia membaca...